En sund og varieret kost kan forbedre medarbejderes helbred, øge deres produktivitet og mindske sygefravær. Derfor er det vigtigt at skabe en arbejdsplads, der gør det nemt for medarbejderne at vælge sundt. Ved at gøre det nemt for medarbejderne at vælge sundt og ved at skabe en sund kultur på arbejdspladsen, kan sunde valg blive normen. Læs nærmere og få inspiration til, hvordan du kan lave sunde tiltag af mad- og drikkevarer på arbejdspladen.
Gør det nemt for medarbejderne at vælge det sunde
Dette kan gøres ved at tilbyde sunde snacks gennem en frugtordning og drikkevarer, såsom frisk frugt, grøntsager og vand, i kantinen og på kontoret. Det er også vigtigt at have sunde alternativer til de mere usunde snacks og drikkevarer, som medarbejderne måske foretrækker. Hvis medarbejderne har nem adgang til sund mad og drikkevarer, er det mere sandsynligt, at de vil vælge dem frem for usunde valg.
Skab en sund kultur på arbejdspladsen
At skabe en sund kultur på arbejdspladsen er afgørende for at fremme sunde mad- og drikkevaner. Det handler om mere end bare at tilbyde sunde valg. Det handler om at skabe en kultur, hvor sunde valg er normen og opmuntres og fejres. Det kan gøres ved at tilbyde sunde mad- og drikkevarer til frokostpauser, møder og arrangementer. I kan også arrangere en workshop, som omhandler sundhed eller dyrke motion sammen. Ved at skabe en sund kultur på arbejdspladsen kan sunde mad- og drikkevaner blive en naturlig del af hverdagen for medarbejderne.