Sådan får du kontaktlinser uden at sprænge budgettet

Kontaktlinser sæt

Hvis du skal købe kontaktlinser, er det helt naturligt, at du gerne vil holde prisen i bund. Der er sandsynligvis mange andre ting, som du hellere vil bruge dine penge på. Hvis det forholder sig således, kan du have en tendens til at vælge de billigste kontaktlinser på markedet.

Det kan virke oplagt at gøre dette, men det er ikke altid en god idé. Det skyldes, at der helt afgjort er forskel på kvaliteten af de kontaktlinser, du kan finde på det danske marked. Vælger du nogle af de absolut billigste linser, er der derfor en risiko for, at de ikke er gode.

Sammenlign priser fra forskellige optikere

Når du skal købe kontaktlinser, er det vigtigt at sammenligne priser fra forskellige optikere. Der er nemlig stor forskel på, hvad de koster hos de enkelte aktører. Med denne simple øvelse, er der derfor gode forudsætninger for at opnå en besparelse.

Igen er det vigtigt at påpege, at du ikke nødvendigvis skal vælge det billigste alternativ. Naturligvis kan det virke tiltalende at gøre, men som regel er der sammenhæng mellem pris og kvalitet. Derfor er det noget, du skal være meget varsom med.

Betal månedsvis

Hos de fleste forhandlere er det muligt at tegne et abonnement på kontaktlinser. På den måde behøver du f.eks. ikke at betale for linser til et helt år. Derimod betaler du blot en fast månedlig pris på kontaktlinser, ligesom du får tilsendt eller kan afhente det antal kontaktlinser, du har brug for.

I dag er dette en af de mest udbredte løsninger, hvorfor der er mange, der benytter sig af det. Da der er stor efterspørgsel på denne løsning, er der også mange optikere, der har taget det til sig. Du vil derfor ikke være begrænset af, at du gerne vil kunne betale månedsvis

Undersøg jævnligt nye tilbud

En god idé vil være at holde øje med markedet, da der ofte dukker nye tilbud op. Finder du et godt tilbud, kan du overveje at skifte til en anden fabrikant eller forhandler. Husk dog på, at linserne hver gang skal leve op til de krav, du stiller til dem.

Desuden er det også værd at nævne, at tilbuddene ofte er begrænset til en bestemt periode. F.eks. vil det være en introperiode på et abonnement, hvor du slipper billigere det første halve år. Når det halve år er gået, overgår du til den almindelige pris.