Sådan foregår en synsprøve

Sundhedstjek og synsprøve

Det er vigtigt at få testet dit syn med jævne mellemrum, da det gradvist bliver forværret med tiden. Derfor anbefaler de fleste optikere, at man får testet sit syn hvert år. Dette gør sig gældende, uanset om man i forvejen bruger briller eller kontaktlinser.

Mange tror, at det kun gælder for personer, der bruger briller eller kontaktlinser. Det er dog ikke tilfældet. Selvom du ikke bruger nogen af delene, er det vigtigt at teste dit syn jævnligt. Har du ikke prøvet dette før, er det sandsynligt, at du gerne vil vide, hvordan det foregår.

En synstest tager udgangspunkt i dine behov

Det er ikke muligt at give et konkret svar på dette, da det varierer meget. Det skyldes, at en synstest altid vil blive udført med afsæt i dine behov. Derfor kan det også foregå på forskellige måder. Fælles for dem alle er naturligvis, at du får svar på, hvorvidt dit syn er svækket.

Som regel bliver der lagt ud med en række spørgsmål om dit syn og din livsstil. Når dette er gjort, vil selve testen blive udført. Det betyder, at den valgte optiker vil foretage en række målinger og test af dine øjne og dit syn. Ud fra dette vil det kunne konkluderes, om du f.eks. har brug for briller.

Når alle målinger og tests er blevet gennemført, vil du få fremlagt resultaterne. Med afsæt i disse vil din optiker kunne hjælpe dig med at finde den mest optimale løsning.

En synstest er ikke dyr

Rigtig mange får ikke testet deres syn løbende, fordi de frygter, at det er dyrt. Har dette også været årsagen til, at du længe har undgået at lægge vejen forbi en optiker, bør du tro om. Det er nemlig ikke dyrt at få udført en synstest.

Faktisk er der flere optikere i Danmark, der tilbyder at gøre det ganske gratis. Naturligvis udfører de en synstest med henblik på at kunne sælge enten briller eller kontaktlinser til dig efterfølgende. Selvom det er formålet med at udbyde ydelsen gratis, er du ikke tvunget til at købe noget.

Bor du f.eks. på Amager, vil du sagtens kunne finde et sted, hvor du kan få udført en gratis synsprøve på Amager. Da det intet koster dig at få testet dit syn, er der ingen grund til at undlade det. Dette bliver kun understreget af det faktum, at testen ofte er gennemført på under 30 minutter.